Sonbaharın Son Güzel Günlerinde 13. Hafta ( 12h + 5g )


Bütün hafta ılıman bir sonbahar yaşadık . Ruhum da bu duruma sessiz, sakinliği ile eşlik etti . İniş çıkışlar yok ! Kafamda deli sorular yok ! Her gün bıkmadan usanmadan yaptığım planlar hiç yok !

Sakin ve relax bir hafta geçip giderken, benim anası kılıklı evladım ( ultrason resimlerindeki çene şeklinden bebeğimizin bana benzeyeceği kanısına vardık :) orta boy bir mandalina kadar oluvermiş !!!



Onu herkesden ayıracak kişisel mührü olan parmak izleri oluşmaya başlamış.Birbirinden ayrık olan gözler ortada toplanıp kulaklar ise aşağıdan yukarıya doğru çıkıyormuş. Araştırıp , okuduğum tüm bu değişimler inanılır gibi gelmese de geçen hafta ultrasonda çok net bir şekilde gördüğüm parmak çocuk , herşeye canı gönülden inanmamı sağlıyor. İnanamadığım tek şey ise ortalama 20 gr ağırlığında olan bebeğim için +3 kilo ile 13. haftaya devam etmem :(

İlk trimesterin son haftasındayız . Yani ' hamileliğin en rahat, en keyifli kısmı olan 2. trimester den önceki son hafta :)' diye nankörlük etmek istemiyorum, sadece artık düşük tehlikesi yüzdesinin azalması beni, sevindiren . Yoksa beni mahveden dış mihraklar :) Progestan ve demir hapı !!!

Sadece O'nun için her cumartesi günümüz bir maraton havasında geçiyor. Sabah saat 8 de 'eyvah!! süt kalmadı ' diye fırlıyorum yataktan. Apar topar fırlıyoruz evden. İstikamet Feriköy'deki organik pazar :) Pazara adım atar atmaz önce koşar adım süt satan yerleri tavaf ediyoruz ama tam 3 haftadır istediğim sütü alamadan eve dönüyorum :( Bu hafta Gökçeada'nın  Elta Ada Organik ürünlerinden aldık yarı pastorize süt ve tereyağımızı .Ama asıl isteğim 3 litrelik bidonlarda, kaynattın mı üstü sapsarı kaymak olan çiğ sütten almaktı ( Annem beni, o sütleri bir  parmak  kaymağı ile birlikte burnumu sıkıp zorla içirerek büyütmüştü ) . 3 haftadır olmadığı gibi bu hafta da başaramadık :) Sütleri henüz kaynatıp yoğurt mayalamaya fırsat bulamasam da tereyağını oldukça başarılı buldum.

 

Koşa koşa süt bulma telaşının ardından , yumurta, meyve ve ot alışverişimizi yapıp, tam bugday unundan yapılan organik gözlemelerimizi ,taze sıkma meyve sularımız ile organik pazarda hüpletip evimizin yolunu tuttuk :) Ortalama 8 haftadır bu düzen böyle seyrediyor :) Sabahın köründe girdiğimiz bu koşturmaca izin günü öğleden sonralarını şekerleme yaparak miskin miskin geçirmemizi sağlıyor :)

Bu hafta uzun zamandır , 'ay bir kısmet olmadı gitmek ' diye hayıflandığımız Eyüp Sultan ziyaretimizi de yaptık Şükür . Sünnet çocuklarının istilasına uğramıştı. Yaldızlı kıyefetlerle giydirilmiş bir sürü çocuk kesim öncesi son durak olan Eyüp Sultan ziyaretindeydi :) Bizde ziyaretimizi yapıp, almak istediklerimizi bulup evimizin yolunu tutup dinlendik . Çünkü akşam teyzemin, hamile yeğeni için hazırladığı mükemmel yemek davetine olabildiğince acıkmış ve dinlenmiş gitmem gerekiyordu :) Hem organik , hem lezziz bir akşamın yanı sıra teyzemin örmeye başladığı küçük minik yeleklere de ayrıca mest olduk :)

23 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğunuzu ziyaret ettim çok beğendim ve takibe aldım :) Yazılarınızı da heyecanla okuyacağım :)

      Sil
  2. Şu organik pazara bir gidemedim :) Çok keyifli bir posttu, hasta halimle herhalde tüm yazılarınızı okudum, görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu pazarı çocul çocuk işine girip hormonlu mu organik mi diye kafa patlatırken keşfetmiştim. Müsait olduğunuz bir cumartesi keşfetmenizi tavsiye ederim. Ama erken saat olmak şartı ile :)
      Bebeği öğrendiğimden itibaren yaklaşık 2 aydır yazıyorum, çok yeniyim daha ve yazılarımı beğenmenize çok sevindim :)

      Sil
  3. Merhaba, blog keşif etkinliğinde gördüm blogunuzu, takibe aldım. Sevgiler.

    http://houseofroxy.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar , Hoşgeldiniz teşekkür ederim :) Bende blogunuzu takibe aldım :)

      Sil

  4. Merhaba ,
    Blog keşif etkinliğinden geldim :)
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      İyi ki geldiniz :) Blogunuzu takipteyim :)

      Sil
  5. Merhaba; hayatınızın bu güzel sürecini ilgiyle takip edeceğim. Yazılarınızı çok beğendim. Ben de sizi bloguma beklerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Hoşgeldiniz, Teşekkür ederim. Bende blogunuzu ziyaret ettim ve takipteyim :)

      Sil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. ne güzel bir blogmus tebrik ederim takipteyim sevgilerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz. Çok teşekkür ederim . Ben de sizi takipteydim :)

      Sil
  8. Ben de hamileyken başladım organik hayata. Şimdi 3 yaşında bir kızım bir de blogum var. Blog keşifte görüm ve takibe aldım. Başarılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamile olduğunu duyar duymaz insan kendi için yapmadığı fedakarlıkları yapmaya başlıyor :) Allah bağışlasın siz büyütmüşsünüz. Darısı benim de başıma inşallah. Blogunuzu bende takibe aldım .

      Sil
    2. Merhaba blog kesif etkinligi sayesinde blogunuzu buldum ve takibe aldim. Sevgiler. Deryaninsporgunlugu.

      Sil
    3. Merhabalar,
      Hoş geldiniz!! Bende blogunuzu inceledim. Severek takip edeceğim :)

      Sil
  9. Çok güzel bir blog. Bu heyecanlı ve harika günlerinizi bizlerle paylaşmanız da öyle. Hoşgeldiniz. Beklerim ben de bloğuma. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Hoş geldiniz!!! Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Blogunuzu takipteyim. Ayrıca yarışmada da başarılar dilerim :) oyumu da kullandım :)

      Sil
  10. Ne güzel bir düşünce ile açılmış, hep öyle gider inşallah.
    Deneyimli anne ile tanıdım sizi bana da beklerim ,
    sevgiler
    www.safagindunyasi.com
    www.bloggerlarpaylasiyor.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Hoş geldiniz , iyiki geldiniz . Bende blogunuzu takipteyim :)

      Sil
  11. Merhaba,

    blogunuzu Deneyimli Anne'nin etkinliginden bulup takibe aldim ve bana da beklerim.

    Sevgilerimle <3

    www.gamzenindunyasi74.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Hoş geldiniz. Bende blogunuzu takipteyim :)

      Sil