Hissediyorum 14. Hafta

Bu hafta gittiğim 2 farklı doktorum. 2'li test için ense kalınlığı ölçtürdüğüm 3. doktor ve ayrıca sağlık ocağındaki gebe hemşiresi !!! Hepsi çocuğum için farklı tarihler belirtse de ben hiçbirini ciddeye almıyorum ! Bebeğim 14. haftanın içerisinde. Gün hesabımı doktorlar yüzünden kaybettim ama 14. haftanın içindeyim hatta bitmek üzere, buna eminim !!!



Bebeğimiz bu hafta kivi büyüklüğünde ( baş - popo 8,5 cm )''Artık gözlerini kısabilir , kaşlarını çatabilir, yüzünü ekşitebilir, çişini yapabilir , hatta parmağını bile emebilir''- miş ! Beyin uyarıları sayesinde mimikleri de oluşmaya başlayabilir-miş :) 2. trimester ile zaten çok az olan hamilelik belirtilerim tümüyle kayboldu. Hatta yemek yeme alışkanlığım bile eskisine döndü. Aklım sürekli yemeklerde değil ve her gördüğümü çılgınlar gibi canım istemiyor. Sanırım artık kilo alımı konusunda bir süre yavaşlama dönemine gireceğim. ( Yaşasın !!! )

Aynı diyette gibiyiz karı-koca. Bütün hafta haşlama sebze,balık ve proteince zengin beslenip, izin günümüzde sağlıklı beslenmenin ödülünü veriyoruz kendimize, oda tüm gün değil sadece 1 öğüncük !Tabi bazı katı kurallar var , asitli ve gazlı içecekler , cips , fast food, şarküteri ürünleri ... gibi.  Bunların izinli günü de yok maalesef ki :(

Haftalardır peşinde koştuğum sütü sonunda bu hafta, sabah 7 buçukta organik pazarda buldum ! Bir güzel kaynattım. Üstü kaymak bağladı . Onu kenara ayırdım ( Kahvaltı için ) . Bir kısmı ile yağlı yağlı yoğurt mayalayıp , kalan kısmını da sabahları burun tıkayarak içilmek üzere dolaba koydum :) Yoğurt için 1 litre sütü kaynatıp, ılınınca ,2 yemek kaşığı kadar yoğurt ile 5 saat kadar mayalamaya bırakıyorum  ( sarılı vaziyette ) 5 saatin sonunda üzeri çok sulu oluyor fakat direk dolaba atınca kendini bir kaç saate toparlıyor. İlk haftalarımda gittiğim doktorum bana yoğurdun içine birkaç mayada bir, azıcık prebiyotik katmamı önermişti ama henüz hiç yapmadım . Hep aklımda sürekli unutuyorum. İnşallah bir gün unutmadan deneyeceğim.

En son gittiğimiz doktorun ( yeni bir doktor denemeye başladık ) bir cinsiyet tahmini oldu ama emin olamadığı için bize biraz daha beklememizi söyledi .O biraz daha dedi ama, bir sonraki randevu için vermiş olduğu  3 haftalık zaman, bence bekleyen için hiç de az bir zaman değil !!!Her ne kadar sabırsızlıktan bekleyemesek de pek çok hikaye duyduk aylarca kız yada erkek bebek bekleyip ayrıntılı ultrasonda veya daha sonrasında tam tersi olacağını öğrenen. Bir heyecan ile almaya başladığı bebek kıyafetleri ellerinde kalan. Bu yüzden sakinliği korumakta fayda var :) Çalıştığım iş yerinde benden yaşça oldukça büyük bir abi de yaşadığı ilginç hikayeyi anlatınca % 100 emin olmadan kılımı kıpırdatmama kararı verdim.  3 kız çocuğun üzerine 4. yü beklerken, o zamanın şartlarında ultrasonun yaygın olmadığını , sadece 1 kere gidebildiklerini ve onda da erkek bebek olacağını öğrendiklerini , doğum zamanı gelip çatınca da bebeğin babası olarak müjdeli haberi ' bir kızınız oldu !' diye verdiklerinde , siz bebekleri karıştırmışşınız benim oğlum olacaktı diye inatlaştığını anlattı.Şuanda tam 4 kızı var :)

14 haftada 3. doktorumuzu deniyoruz. Umarım bu sefer aradığımızı buluruz ve doktor bulma stresi yaşamadan kalan haftaları rahatça geçiririz. Gerçekten çok zor, içine sinen bir doktor bulmak. Bana en çok ilgi gösterip, bilgilendiren sağlık ocağı gebe hemşiresiydi. Ondaki ilgiyi  henüz kimsede görmedim. Üstüne bir de her muayene için hiç de azımsanmayacak ücretler ödedim :(

İlk paketin bitmesine sayılı günler kala , kurtulacağım için sevindiğim demir ilacımın , hamileliğimin bitimine kadar, hatta bittikten sonra bile bana yoldaş olacağını öğrendim ve yıkıldım !!! Herkes de aynı etkiyi mi yapıyor bilmiyorum ama bende sanki ağzımın içinde metal para emiyormuşum gibi bir tat oluyor :(  Aynı zamanda folik asitin bitimine son bir kaç gün kaldı ama ardına  da hemen multi vitamin bağladık . İlaç konusunda hiç boş durmak yok . En başından beri ilaç içmekten nefret ederdim zaten . Artık hayatımın bir parçası oldu :(





Miniğime ,
Senin orda huzurunu kaçırmamak için elimden geleni yapıyorum. Sürekli 3 maymunu oynayıp, zihnimi negatif düşüncelerle bulandırıp , kendimi ufacık şeylerle tedirgin etmiyorum . Kafama bir şey takmayıp , düşüncesizce canımı sıkmaya çalışan olursa lafımı asla esirgemiyorum.  Uzun yıllardır  panik atak olarak tüm bunlara çok fazla özen gösteriyorum . Sırf senin için oldukça değiştim .Umarım sende orada huzurlusundur ve vakti zamanı geldiğinde , mutlu bir bebek olarak aramıza katılırsın !!!


2 yorum:

  1. Merhaba, ikili testi görünce, Harmony testini duydunuz mu diye merak ettim. Ben hamileyken yaptırmıştım ve çok memnun kaldım. Fiyatı ucuz değil ancak ikili, üçlü ve dörtlü testten daha güvenli, hatta Harmony yaptırınca üçlü ve dörtlü yaptırmaya da gerek kalmıyor. Yüzde 99.9 güvenilirlik oranı da var hem. Sadece kan veriyorsunuz, testi Amerika'ya gönderiyorlar, on beş gün içinde de sonuçları belli oluyor. Belki araştırmak istersiniz, sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bu testi bana 4 gün önce gittiğim yeni doktor anlattı. Daha öncesinde hiç duymamıştım fakat yeni doktorum kendisine gelen tüm gebelere tek seferde bu testi yaptırdığını söyledi. Bana 2 liyi bir önceki doktorum yaptırmıştı zaten . Bu yüzden gerek olmadığını ama 4lü testi de mutlaka yaptırmam gerektiğini belirtti . Bende geç öğrenmiş oldum :( Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim :)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil