Hamile Yogası



Bu haftanın , benim açımdan ,en önemli gelişmesi gerekli izinlerin çıkması ile yogaya başlamak oldu. Ben ki, hamileliğimi öğrendiğim ilk günden itibaren çok disiplinli bir şekilde yürüyüş yapıp hereket ederim ama aslında hiçbir şey yapmıyormuşum !!!

 Hamilelik öncesi çok hareketliydim .Folklor oynar , her hafta mutlaka koşuya çıkar , ayrıca arada bir de olsa yoga ve pilates yapardım fakat bu 3,5 aylık yürüyüşle geçiştirdiğim vakit beni ilk spora başladığım haftalara, Muscoril'le aşk yaşadığım dönemlere götürdü. Günlerdir ağrı ve sızı içindeyim. Bunları bir an önce atlatmanın tek yolu ,sanırım esneme hareketlerini evde de tekrar etmek olacak. Yoksa sabahları yataktan dayak yemiş gibi kalkmaya , kendimi spatula ile kazımaya devam edeceğim . Durmak yok ! Yılmak hiç yok :) işin ucunda çatlaksız, krampsız rahat, mutlu ve huzurlu geçirilecek 3. trimester  ve en sonunda ise  kolay normal doğum ihtimali vaatleri var :)

Yaptığımız belli başlı hareketlerin görsellerini internetten bulup birleştirdim. Daha da fazlası var ama kalan pozisyonlarda genelde gözler kapalı çalıştığımız için çok fazla aklımda kalmadı :)




Hamile yoga kursu ararken yolda çok vakit kaybetmeyeceğim bir mekan seçmeye çalıştım . Daha önceki yoga kursum biraz ters istikamette kaldığı için iş çıkışı gitmek de çileye dönüşüyordu .Üzerine bir de kış geldi zaten . Gidiş gelişi beni çok yormayacak bir kurs seçtim. Şuan YogaŞala ' ya gidiyorum.

Derse gelenlerin içinde en az haftalık olan bendim. Onların yanında göbeğim hiç yok gibi kaldı .8. ayın başında yada artık gebeliğinin sonlarına gelmiş hamileler de var. Onlara bakmaktan gözümü alamadım. Hem çok güzel bir karınları , hemde uzun süredir yoga yaptıkları için o kocca göbekleriyle beraber harika bir uyumları var. Tüm hareketleri muhteşem  bir estetiklik ile  yapıyorlar.

Eğitmenimiz Alev Tetik aynı zamanda Acıbadem Hastanesi'nin de yoga eğitmenliğini yapıyor. Muhteşem tatli dilli , çok sempatik biri . Değişik de bir tarzı var.( Böyle düşünmem belki daha önce tüm yoga stillerini denemeyip sadece yin yoga yaptığım içindir. ) Milliyet gazetesinde ' Ferrarisini sattı , emekli oldu ' başlıklı  bir röportaji da mevcut.

Eğitmenimiz son dersimizde kursiyerlere yeni doğan bebek bezi armağan etti . -ilk bebek bezi hediyem -  :) Yarattığı farkındalık da çok güzel ! Bebeklerimizle farklı bir bağ kuruyoruz. Yaptığımız nefes egzersizlerinin sancılı dönemde çok iyi geleceğine eminim . Ani kasılıp gevşemelerle hem bebeğe karın içinde ufak masajlar yapıyoruz ,hemde bitirmeye yakın herkes kendi partnerine, değişerek rahatlatıcı masajlar yapıyor ve bitiriyoruz. Çıktığımda ki durum ise tam anlamıyla jöle kıvamı :) Tüm kaslarım çalışmış, ruhum dinlenmiş, suratımda değişik bir sırıtış... :)




16. haftadan sonra ise pilates yasağı da kalkmış olacak. Bu yüzden mekan araştırmaya başladım bile. Fakat pilates daha zor ve riskli olduğu için genelde ' reformer pilates ' ( aletli pilates ) olarak özel ders veriyorlar. Bu da maliyeti baya bir yükseltiyor. Mat pilates , reformera göre daha uygun . Fakat ,hamile mat pilates dersi veren de çok fazla yer yok .  Detaylıca bir araştırıp hem güzel , hem bütçesi bütçeme uygun bir yer bulabilmek için hala 2 hafta vaktim var :)



2 yorum:

  1. Ben de geçen hafta uzun bir aradan sonra yogaya gittim, çıktığımda kendimi o kadar rahatlamış hissediyordum ki anlatamam. Yin yogayı pek fazla sevemedim ben nedense, daha çok temel, akış ve power yogayı seviyorum. Hamileyken birkaç ay aletli pilatese de gitmiştim ama yine de yogayı tercih ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamilelikten sonra mutlaka diğer türlerini de deneyeceğim. Gerçekten çok rahatlıyor insanı. Negatif düşüncelerinden arındırıyor. Herkes denemeli . Aletli pilates i de normal doğumu kolaylaştırdığı için denemek istiyorum . Tabi istediğim gibi bir yer bulabilirsem :)

      Sil