Beklemek Bizim İşimiz !!!

Bekliyoruz ve bekliyoruz.... 15+6 da ( net tarihimi buldum ) yani resmen 16. haftada yine göstermedi yine göstermedi !!! Ellerimiz boş döndük !!! Bir sonraki randevu 2 hafta sonra ama o zaman da pek umutlu değilim. Doktoru ' Hadi hadiiiii görmüşsündür bir şeyler  ' diye sıkıştırsam da 'Sana sadece dünya  nüfusunun % 51 i erkek olduğu için % 49 kız , % 51 erkek olacak diyebilirim ' diye son derece politik bir cevap verdi. Çıkar çıkmaz bundan bile birşeyler çıkarmaya çalışıp ' Erkek mi acaba ??Bu söyledikleriyle erkek iması yapmış olabilir mi ?'  diye öküz altında buzağı aradım ! Bu eski doktorum ile son randevumdu. 2 hafta sonra yepyeni 3. doktorumla kaldığımız yerden devam edeceğiz.

İçimdeki bıcırığa sesleniyorum ; sen ki ultrason aletini hisseder hissetmez kımıl kımıl dönüyorsun . İnsanlara oranın buranın ölçüsünü bile aldırmıyorsun, e be evlatçığım yanlışlıkla bir bacaklarını açsan da ne var ne yok bir görsek artık !!! Yapacak bir sürü işimiz var biz senin keyfini bekliyoruz hala canımın içi  !!!

Sen her ne kadar kendini naza çekip bizi meraktan öldürsen de biz her akşam rutin yürüyüşlerimizde  hep senden konuşuyoruz. Gece ağlamaların , sebepsiz ciyaklamaların bile hayallerimizde tozpembe bir bulutun ardından beliriyor. Ağlaması bile güzel olacak diyoruz senin için :) - şimdilik- 

Konular derinleştikçe babanı bir efkar basıyor. 'Bana baba mı diycek ? Nasıl olacak ? Nasıl bir baba olacağım' diye derinleşiyor. O anda alıyorum sazı elime , derinlerden güzel hayallere götürüyorum onu .
-  Bak kız olursa sana çok düşkün olur. Hatta benden bile çok sever seni.
-  Senden bile çok sever dimi ? 
-  Sever tabii. Yürütecinde minik minik sağa sola ulaşmaya başladığında işten geldiğinde kapıya koşar babası geldi diye. Sana kur yapar .Erkek olursa beraber maçlara gidersiniz. Ona top oynamayı sen öğretirsin. 1 evde 2 erkek, delirtirsiniz beni. Baba oğul  2 arkadaş gibi olursunuz. 
-  Oluruz dimi ? Futbolcu olsun benim oğlum. Tabi ya ! Yaparım bende ! İyi anlaşırım çocuğumla...

Eveet bugünki motivasyon dersimiz de bitti . Ben hem kendimi anneliğe, hem hayatımın adamını babalığa hazırlıyorum. Okuduğum pozitif doğum hikayelerinden ona kesitler anlatıyorum . Şaşkınlık içinde dinliyor , o hikayelerin içine beni ve onu yerleştiriyorum . Empati kuruyoruz. Kafamızdan hikayeler kurguluyoruz. Bu arada en çok istediğim şey için , doğuma girmesi, yanımda olup , bana destek olması için onu ikna etmeye çalışıyorum . Biz 9 ay boyunca annelik konusunda yavaş yavaş hazırlanıyoruz. Ama erkekler saatler içinde birden baba oluveriyor. Bu yüzden doğuma girmesinin onun için de çok iyi olacağını düşünüyorum . Biraz yol aldık bu konuda . Eskisi gibi 'hayatta olmaz' demiyor artık . Kendisini yavaş yavaş bu fikre alıştırmaya başladı :) 

Planlar, hayaller çok güzel ! Umarım her şey gönlümüzce olur. Benim de diğer anne adaylarını rahatlatmak için paylaşacağım, ( her hikayede gözlerimi sulandırıp , beni ağlatan  gibi ) ' pozitif doğum hikayem' olur :)

Anne ve babandan sana çok sevgiler miniciğim :)





Not: Resim ailemiz 2 kişilikken yaptığımız en son tatilden. Aramıza katılacağını öğrenmeden tam 1 ay önce  :)


5 yorum:

  1. Erkekler her ne kadar ilk 4-5 ay baba olduklarını hissedemeselerde sonrasında hersey güzel oluyor sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimden daha çok endişem ona . Ben ondan eminim ama o kendinden pek emin olamıyor bazen :) Umarım oda en kısa zamanda adapte olur :)
      Benden de çok sevgiler size :)

      Sil
  2. Ay ne edepli evlat olacak desene! Tatlı telaş hafiften başlamış, yapacak işler sıralanıyor galiba ama junior frenliyor gibi :) Ne güzel beklentileriniz var öyle, diyaloga bayıldım. Evet, baba adayları için de ne zor bir anda cee eee gibi geliyor, anne de hissiyat var, 9 ay var, bağ var… Empati kurup, kurgulayıp adapte olmak, etmek güzel hazırlıklar, istediğin gibi eşinde yanında kolay bir şekilde doğum sürecin geçer diyorum, sevgiler saygılar.. He bu arada foto için diyecektim ki, kilonuz çok iyi diye ama öncesiymiş ama iyidir muhtemelen ;) Her şey gönlünüze göre hayırlısı ile olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cinsiyeti öğrenemedikçe tatlı telaş , gergin bekleyişe dönüşmeye başladı sankı :) etraftan hergün farklı yorumlar duyuyorum. Bir gün galiba kız olacak diyen ertesi gün , dünkü tezini çürütüp erkek diyor . Herkes kafa karıştırma telaşında :) Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :) Şuanda eski halime + 5 kilo ilave ile yoluma devam ediyorum :) daha nice 5 kilolar beni bekliyor :) Allah isteyen herkese hayırlısı ile nasip etsin inşallah .
      Çook sevgiler :)

      Sil
    2. İkiniz de sağlıklı olduktan sonra kilo verilir bir şekilde, çok içten amin diyorum, sevgiler...

      Sil