Karma Karışık Duygular İle 24+0

2 gün öncesine plansız bir doktor ziyareti sıkıştırmak zorunda kaldık . Günlerce çok şiddetli ağrılarım ve kasılmalarım oldu , ben de ''evham yapma'' diye bastırdığım duygularımı bir anda salıverdim ve gayet nettim . ' Yarın doktora gidiyoruz ! '
İyiki gitmişiz. Herşeyin yolunda olduğunu öğrenince elbette ki rahatladım . Eskiden bebeğin hareketlerini hep  yukarıda hissederdim. Şimdi dönmüş . Kafası yukarı, ayakları aşağıya gelmiş o yüzden alttan alttan vuruyormuş oğlum. Ama ağrılarım ile ilgili bir sonuca varamadık . Magnezyum verdi doktor -ki ilk günden işe yaradığını hissettim. Çünkü tam 2 gün boyunca iki büklüm yürüyordum ağrılarımdan doğrulamıyordum . Bunun yanında ilave bir de idrar tahlilimiz var. Ben biraz geciktiğim için sonuçları yarın alacağız. Belki iltihap ile ilgili bir durum da olabilir. 

 Şeker yüklemesi yaptırmak istemiyordum fakat suyumun biraz fazla olduğunu bu yüzden bunu yaptırmak zorunda olduğumu öğrendim bu sefer ki gidişimde. Ayrıca bebeğimizin böbreklerinde sıvı fazlalığının yanı sıra biraz büyüme de varmış . Henüz böbrek fonsiyonlarını etkileyecek ölçüde değilmiş ama  her kontrolde takip edeceğiz dedi doktor.
2 seferdir her gittiğimde negatif bir şeyler duymak , bugüne kadar en fazla özen gösterdiğim moral konusunda beni biraz zayıflaştırıyor. Çok takılmıyor gibi görünsem de derinlerde bir yerde inceden moral bozuk, karamsar düşünceler var negatif rüyalarıma konu olan .

Korktuğum başıma geldi ve haftaya şeker yüklemesi randevumuz verildi. Bu konuda 'acaba farklı bir doktora daha mı gitsem bu haftaya kadar hiç böyle bir durum yoktu ' diye içimden geçirmiyor değilim. Çünkü ben yükleme istemediğimi belirtince öğrendim suyumun fazla olduğunu. Doktorumun itirazlarımı kabul etmemek için başvurduğu bir yol olabilir mi acaba diye düşünmeye başladım . Eğer öyleyse 3. doktora da güven sıfırlanacak demektir. 4. doktor için arayışlara başlarken hamilelik döneminin en fazla doktor değiştiren gebesi olarak rekorlar kitabına geçeceğim galiba !


Resimde de görüldüğü üzere , evet kış günü tişört ! giyiyorum çünkü ani sıcak basmalarım ve menepozumsu yanmalarım ile ancak bu şekilde başa çıkabiliyorum . Kışı neredeyse tişörtlerimin üzerine giydiğim hırkalarla geçirdim diyebilirim. Bu sebepten aylar önce kaldırdığım yazlıklarımı geri çıkartmak zorunda kalmıştım  :(

Meleğim artık vur kaç taktiğinin yanı sıra değişik stiller geliştirdi . Elini yada ayağını vurduğu yerden cekmeyip sağa yada sola doğru iterek kaydırıyor. Elimi koyduğumda da çok net hissediyorum o kaydırdıkça elimle takip ediyorum onu , böylece en uzun süre temas halinde kalmış oluyoruz  - ki o duygu işte beni benden alan :) Sabahın 6 sında işe gitmek için kalktığımda bir bakıyorum şiddet altındayım. İçerdeki isyan çıkarmış ,savaş başlatmış yada parti falan veriyor,sürekli tekmeliyor. Kahvaltı ediyorum hemen sakinleşiyor bir süre çıt çıkarmıyor. Acıkınca tekrar aynı mod :) Ben boşuna almadım 10 kiloyu  :) Kendi doktorum da direk şekeri kesmemi tembihlerken ' rahat ol 20 kiloya  kadar yolu var. Zayıf hamile kalanlarda biraz esnek olabiliyoruz' dedi sağolsun :)

Son randevumda 32 haftalık iş göremez raporu almaya gelen kadının benden çok çok daha  minik bir göbeği olduğunu görünce eşim ve ben küçük dilimizi yutmuş,kadına hayran hayran bakakalmıştık :) Benim ise 24. haftada sipsivri öne doğru uzayan karnım , 30'lu haftalarda bir birey olarak toplumda kabul görecek diye düşünüyorum . ' Yeliz Hanım ve göbeği geldi' diyecekler. Onun ayrı bir kimliği olacak :) Otobüslerde yer verme durumumuz çoktaan başladı bile. Eskiden yoktu böyle şeyler. Göbeğim toplumda kabul görmeye başladı  şimdiden  :) 

Bakalım istifra etmekten , baygınlık geçirmekten çok korktuğum şeker yüklemesi serüvenim nasıl geçecek !!! Umarım korktuklarım başıma gelmez ...









16 yorum:

  1. allah yardımcınız olsun:)

    YanıtlaSil
  2. sağlıkla gelsin kuzu... ah o ani sıcakbasmalar... benim ağustos ayına denk gelmişti, felakett :(

    Obir anne'den Müge
    www.obiranne.net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)

      Kış gebesi olduğum için çok şanslıyım sanırım :)

      sayfanızı en kısa zamanda inceleyip takibe alacağım :)

      Sil
  3. Merhabalar, blog keşif etkiliğinden geliyorum. Sizi takipteyim bana da beklerim :) suslusirine.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldiniz :) En kısa sğrede bloğunuzu ziyaret edeceğim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. sağlıklı doğsun, en güzel his annelik sanırım :) daha anne olmadan çocuklara tapıyosam bakalım anne olunca işler nasıl ilerleyecek..

    Link adı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      Bana bile çocuk sevdiren duygu sizi kim bilir nasıl etkiler :)
      Allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsın ve evlatlar sağlık ve sıhhatle doğsun inşallah :)
      Sevgiler ...

      Sil
  6. Ayyyy kiyamam sanaaa... ne heyecanlisinizdir simdi siz anne baba:)

    Ahh hatirlarim o günleri (üzerinden cooook uzun zaman gecmis olsa da):) ne zordur o mide bulantilari falan. Insallah cabucak atlatirsin. Gececek hepsi... ve bende oldugu gibi, hepsi unutulmaz birer hatira olarak kalacak. Dualarim seninle...

    Selamlar
    Ayse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim değerli yorumun ve iyi dileklerin için :)
      Onunla aynı bedende yaşamak da çok keyifli, telepatik bir şekilde anlaşmak, onunla konuşunca ve dokununca ani tekemeler yemek .... :) Doğduktan sonrasını tahmin bile edemiyorum :)
      Sevgiler...

      Sil
  7. Okudukça kendi yaşadıklarım aklıma geldi :) Benimde 2 hamileliğimdede aynı senin gibiydi göbişim hatta görenler hep ikizmi diye sorardı:)) Kaç yıl olmuş bak büyük oğlum 12 küçüğüm ise 7 yaşında şimdi:)
    Rabbim sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin.
    http://beyazmucizeler.blogspot.com.tr/ Banada beklerim canım sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğuma hoşgeldiniz.
      Rabbim herkesi sağlıkla sıhhatle kavuştursun bebeklerine. Bizde hayırlısı ile büyüdüklerini görürüz umarım :)
      Bende severek takipte kalacağım sizi.

      Sevgiler,

      Sil
  8. Hiç moralinizi bozmayın. Herşey çok güzel olacak eminim. İçinizi rahatlatacaksa başka bir doktora görünmek ve görüşlerini almak neden olmasın. İSterseniz yine şu anki doktorunuza devam edersiniz zaten.
    Allah yardımcınız olsun. Güzel haberlerinizin olduğu yeni yazınızı bekliyor olacağım.
    kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir doktor daha denemek aklımdan geçmiyor değil . İyi dilekleriniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sevgiler

      Sil
  9. Benimde suyum fazla, kilom fazla diye şekeri öne aldı doktor, çıkmadı çok şükür, darısı başına. Zaman geçtikçe sıkıntılarımız artacak galiba, sağlıkla gelsinler de çekeriz napalım^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeker yüklemesi sınavında sıra bana geldi :) Umarım bende de birşey çıkmaz da biraz olsun rahatlarım . 3. trimester baya zorlayacak gibi . Daha gelmeden sıkıntıları gelmeye başladı :)
      Sen çoktan girdin gerçi . Sorunsuz bir 3. trimester geçirmeni diliyorum . Sonrasında ise Mutlu Son :)

      Sil