24. Hafta Şeker Yüklemesi

Eveet !!! Sabah kalktık , her zaman ki gibi karnım zil çalıyor. Hatta ötüyor , haykırıyor !!! 12 saat boyunca hiçbir şey yemedim diye, baş kaldırıyor, isyan ediyor. Eyvah !!! Bu açlıkla nasıl geçecek vakit derken, o berbat içeceği içtik, - Minik bir hile ile dibinden 2 parmak kadarlık kısmı içmiş gibi yapıp çöpe attım. İçtikçe ızdıraba dönüşen iç bayıcı bir tadı var çünkü !!! -  toplamda  4 tüp kan verdik, delik deşik olduk  Sonra koşa koşa kahvaltı ettik . İçeceği benden önce tadıp , tadını anlatıp ' abartılacak birşey yok be kızımm  ' diye beni teselli eden , tüm bekleme süresince ağzına lokma koymayan kocacık da küçük çaplı bir yükleme yapmış oldu kendine . Beni görünce ' vaaaaay çok iyi görünüyorsun ! ' diye tepki veren doktorumuz , çekilen çilenin mükafatı olarak hemmen Ömer'i gösterdi bize. Sonuçlarımızı aldık ve derin bir ' ohhh ' çektik derken, benim dobişkomun kilosu fazla çıkınca yine yasaklar listesini cebimize koyup evin yolunu tuttuk. Annesine kavuşmak için aceleci davranan oğlumuz yaklaşık 1 hafta 3 gün falan önden gidiyor.  Bu kadar dikkat edip , ilaç içerken demirin hala sınırda çıkması  günün en sinir bozan haberi oldu . Ama bunun sıkıcılığını gölgede bırakacak bir diğer gelişme ise böbreklerdeki problemde bir ilerleme olmamış :) Aynı bıraktığımız gibi duruyor !!! Çok şükür ...


Hastanede bekleme salonunun tam karşısında böyle cici bir 'Cake House ' vardı . Tam 2 saatim,misss gibi kahve kokuları arasında,  o an için bana dünyanın en lezzetlisi olarak görünen çikolatalı keklere bakınıp , iç geçirip, onlara saldırmamak için ufak meditasyonlar yaparak geçti :) Ramazanda, son dakikaları sofra başında geçirdiğimiz gibi , Cake House'a karşı geçirdiğim saatler sanki testi daha makbul kıldı :) Bendeki maneviyatı öyleydi en azından :) 







Geçen hafta, başı yukarıda olduğu için alttan tekmeleyip , zaman zaman canımı yakan, kasıklarımdaki ağrıdan dolayı beni kıvrandıran Ömer, bu hafta tam tersi bir şekilde baş aşağı ' ce'eeeee ' dedi bize. Her hafta ayrı bir poz, ayrı tripler. Detaylı ultrasonda eli kulağında verdiği ezan okuma pozu sedebiyle , doktor;  'Bu çocuğun adını Bilal koyun' demişti. Bu sefer ise parmakları sanki bize hareket çekiyor gibiydi. .  ' Ayy bu bebe pek bir terbiyesiiiz'  diye tepki aldık bu hafta doktordan :) Oğluma laf yok !!! Şuanda kişiliğini bulmaya çalışıyor içeride. Ekmek elden su gölden :) İç hesaplaşmaları için bolca vakti var nasıl olsa :)

25. haftaya grip aşısı ile başladık .Doktorum bir kaç seferdir çok ısrarcıydı . Hastaneye başvuran vak'aların giderek ağır bir tablo çizdiğini , bu sebeple yeni gündem konumuz olan tetanoz aşısından daha önemli olduğunu belirtti. Özellikle çalıştığım için istiyordu aşı olmamı ve bende artık ısrarlara dayanamayıp oldum . Sınır süre 15 gün. Hasta olmak yok ! Eğer bu süre zarfında hasta olursam aşının bir etkisi olmayacakmış !

23.01.2016 diye not almak istiyorum buraya. İlk çorap giyememe tarihi olarak . Akşam yemeğinden sonra kendimden çok emin bir şekilde 'haydi bismillaaah' diye eğilip çorap ve ayağımı bir türlü denk getiremedim. Yemek sonrası oluşuna bağlıyorum ama neticede bu bir ilk :) Tepeden kuşbakışı görüntüde de zaten ayaklar iyice kayboldu . Ufak manevralarda tabi ki görünüyorlar ama dik durunca belden aşağısı yok gibi bir şey:)

Hareketler zorlaşıyor. Sıcak basması gece uykuda gelince çok sıkıcı . Mustafa da alıştı artık bir debelenme, hafiften ıkıntı gibi bir ses duyunca direk uzatıveriyor kolunu artık otomatik olarak. Ona asılıp dönmek veya kalkmak işimi kolaylaştırıyor. Bel ağrılarım için aşağıdaki yastığın içinde yattığımdan ve şişmeye devam ettiğimden hareketlerim artık çok kısıtlı. Yastık ilk yattığımda tabut hissi veriyordu ama haftalardır iyice alıştık birbirimize :)


Mide yanmalarım .... Tüm mutluluğuma gölge düşüren. Özellikle yatarken. Yukarıdaki yastığın üzerine başımın altına 1 yastık daha alıp neredeyse oturur vaziyette uyumaya çalışıyorum bazen ! Yatarken mide kaynamasına ise işaret dili koyduk . Mustafa'yı dürtüp elimi gırtlağıma götürüp fokur fokur kaynama işareti yapıyorum . Bu demekki ' kaynama geldi ,neredeyse kusucam çabuk beni doğrult ! ' böylelikle ivedi bir şekilde kalkıp, doğruluyorum ve o acı su tekrar çıktığı yere yavaaş yavaş geri iniyor :)

Jr Zengin'i beklerken işte böyle geçiyor vakit. Tam 6 hafta kaldı izne çıkmaya. Evde yapacak işlerim kalsın diye pek birşey yapmıyorum . Daha önceki haftalar da yapmış olduğum bebek ajandama herşeyi araştırıp yazıyordum. Notlar tutuyordum. Bir yerde duyduğum ve ne olduğunu öğrenmem gereken şeyleri anında açıp küçük küçük not ediyordum.Hatta fotoğrafçı görüşmemde Derya'da şaşırmıştı . 'Ne kadar çok kişiyle irtibata geçmişsin , şu ne kadar fiyat vermiş bakiiim, aaa buna da mı yazdııın  ' diye.

Sadece bu hafta Jr'ın odası tadilata giriyor. Yıkım döküm işleri , sonra boya badana yapılacak tüm eve. Odasına yaptıracaklarımızı zaten beğendik , tadilat biter bitmez siparişlerini vereceğiz. Olan biten sadece bu . Bunların dışında anası bir çöp bile almadı oğluna. Kendi boğazından başka birşey düşünmüyor çünkü bu aralar :)

İzne çıkınca herşeyi yavaş yavaş, keyifli keyifli hallederiz, ana oğul başbaşa :) 6 hafta nedir ki ? Şıppadanak geçip gider :)








17 yorum:

  1. Ne güzel bir bekleyistir o... seker testi berbattir bilirim.

    YanıtlaSil
  2. Şeker testi her anne adayının hayatında 1 kere bile olsun yaşamak zorunda olduğu en berbat şey sanırım :) Bunu da o güzel bekleyişin tuzu biberi diye adlandırıyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle maalesef. Ama siz atlatmissiniz. Hayirlisiyla bebisinizi kucaginiza almanizi dilerim.

      Sil
    2. Çooook teşekkür ederim güzel dileklerin için :)

      Sil
    3. Canim gecmis olsun insallah kazasiz belasiz alirsiniz bebisinizi kucaginiza.bende yaptirmistim seker yukelemsi hemde iki kere :( doktoruma uzunca anlattirip zararli olmayisini vs.. canan karataya takilmistim cunku hani yukleme yapilmasa nasil olur vs diye ama dr.umu dinledim sonunda. Hayirlisi olsun bakalim. Sevgiler. Bloguma beklerim bende.

      Sil
    4. Hoşgeldiniz :)
      Amin çok teşekkür ederim :) Bende Canan Karatay yüzünden istemiyordum . Ama suyum fazla çıkınca işler istediğimiz gibi yürümedi. Bırakın Canan Karatay 'ı sokaktan geçen herhangi bir insan bile bir şey için kötü bir yorum yapınca insanın aklı karışıyor. Zararsızlığına ikna olmadığınız şeyleri yapmak istemiyor insan !! :) Söz konusu bebek olunca konu çok hassas :)

      Sil
  3. Canım ne güzel yazmışsın.ben bugün 50 gr seker yüklenmesinin tadına bayıldım.hatta oh limonata gibi diyip içtim. :)) benimde coo şükür korktuğum olmadı. Buarada senin birşey almadığını duyunca ben biraz fazla abarttım dedim içimden :) 😁6 hafta hemen geçer gider inşallah. Buarada dygugunluk.blogspot.com.tr yi.ziyaret ettiğin için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Benim ki belki 75 gr diye de kötü gelmiş olabilir ama severek içmene sevindim :) Ben okuduğum yorumlardan dolayı zaten gergin gitmiştim :) Hamileliğimizin geri kalan kısmında can sıkıcı diyetlerle uğraşmayacağımız için çok şanslıyız gerçekten :) Şu tadilat ve tüm evin boya badana olayı içimi daraltıyor. Bitsin bende öyle başliyacağım alışverişlere.
    Bloğunu ziyaret ettim ama takipçi olmak için GFC görünmüyor sende bilgin olsun canım :)

    YanıtlaSil
  5. Bende 75 gram aldım, atlattık, gözümüz aydın sağlıkla gelsinler^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür bitti. Hatta tüm sevimsiz testlere veda ettik nokta koyduk :) Bundan sonra mutlu bekleyiş :)

      Sil
  6. ya ne güzel bir duygu anne olmak :) teyzem de hamile dört gözle bekliyoruz gelsin de sevelim öpüp koklayalım :)) hayırlısıyla kucağınıza alın sağlıkla gelsin ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kessinlikle çok güzel daha görüp koklamadan bile :) Teşekkür ederim :) Umarım yeğenin de sağlık ve sıhhatle katılır ailenize :)

      Sil
    2. Hayırlısıyla gelsin. Bakalım okurken ben bile heyecanlandım bir şey sormanızı istiyorum doktorunuza tr deki doktorlar pek raslamadıkları içi bilemiyorlar . Bobreklerinde bebeğin retro üreterinde sorun olabilir mi o yüzden bobrekler sorunlu gibi görünebilir kafanızıda karıştırmak istemem ancak bunu anne karnında gorebiliyorlarmış .

      Sil
    3. Cuma günkü kontrolümüzde böbreklerdeki sorun görünmedi. Doktor ilerleyen haftalarda geçebileceğini söylemişti. Derin bir oh çektik ama bahsettiğiniz durumu gelecek randevuda mutlaka doktora danışacağım :) Çok teşekkürler yardımın için :)

      Sil
  7. Tatlı heyecanlar bunlar. Bende de reflü olmuştu, berbattı ama doğumdan sonra her şey eski haline dönüyor. Sağlıkla doğsun minik, mutluluk getirsin.

    YanıtlaSil
  8. blog keşif etkinliğinden geliyorum seni takipteyim canım ben de beklerim
    http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  9. Yelizzz KARATAY o kadar davalık oldu etti, şeker yüklemesi yaptırmayın diyeee, aaaa :)))))))

    YanıtlaSil