( 22+2 ) Detaylı Ultrason Gününden Notlar


Yine bir görüş gününde, tavsiye edilmiş perinatoloğumuz Fehmi Yazıcıoğlu'nun asansörden haz etmeyen insan için çile niteliğindeki 9. kat ofisinde buluştuk oğlumla . Yüksek katlar, asansör denen kapalı kutular hiiç bana göre değil . En yüksek katta gittiğim tek yer  yoga kursum . Tam 6. katta. Neyse ki benim gibi asansör sevmeyen ve benim karnımdan daha büyük bir karnı olan Brittainy adında bir arkadaşım var ve onunla beraber sürüne sürüne merdivenlerden çıkabiliyoruz -şimdilik - O olmadığı zamanlarda da kullandığım değişik metotlarım var. :) 9. kata merdivenle çıkmadım tabiki ama eğer benimle çıkacak bir arkadaş olsaydı yanımda, üşenmez çıkardım :) Bu noktada sevdiceğime bir bakış atmaya kalktım ama o artık beni benden iyi tanıyor galiba, direk müdahale etti ve asansöre binildi :(

Detaylı ultrason için yazılanları okuyunca ' yaşasınn tam yarım saat göreceğim oğlumu !!! ' diye sevinmiştim. Ama hiç onu izleyemedik . Hiçbir şeye benzetemediğim iç organlar , bilmem ne sıvıları falan görmekten , oğlumuzu görmeye fırsat olmadı . Ben onun hareketlerini izlemeyi seviyorum . Hareketlendiğinde istemsizce dudaklarımı büzüştürerek , gözyaşlarım süzülmeye hazır bir şekilde izlemeyi  çok seviyorum . Dolayısı ile bu görüş günü biraz hüsran oldu . Toplasan 1 dakika izleyemedik miniğimin hareketlerini  :(  Artık 2 hafta sonrasını bekleyeceğiz. Kendi doktorumuz bu konuda çok anlayışlı. Ömer perdeyi kapatmadan ( yani yüzünü  saklamadan yada kaçmadan )  bizde cihazı kapatmıyoruz :)

**Kilo artışım fazla bulunduğundan direk şeker yasaklandı ve ben 1 gün öncesinden aç karına alışverişe çıkıp leziz şeyler almıştım :( Şeker diyetine girmek için önce onların bitmesi konusunda anlaştık sevdiğim adamla :) Sonrasında sıkı bir şeker diyeti bizi bekliyor sanırım :) **

Kontrolde herşey çok iyi, güzel , normal çıktı . Ama benim oğlum çişini tutuyormuş şimdiden . Böbreklerinde normalden daha fazla idrar birikmesi varmış ve kontrol altında olmalıymış . Bunu duyunca tabi ki başımdan aşağı kaynar sular döküldü.Çünkü muhabbetin sonu Down Sendromu riskinin artması ile noktalandı . Bütün akşam ve gece ruh gibiydim . Bazı forumlarda durumu paylaşıp benzer durumu yaşayan insanlarla konuştum . Çok iyi geldi.Yeni güne tüm mutsuzluklarımdan arınmış olarak , eskisi gibi uyandım !  Zaten benim genetik rahatsızlığı olan bir kardeşim vardı ve hiç tereddütsüz gelen tüm test tekliflerine hayır demiştim bile. Onun hasta olması benim ondan vazgeçeceğim anlamına elbette ki gelmiyor. Bundan sonrası için daha dikkatli olacağız ve bol bol dua edeceğiz. Sonrası Allah 'tan .






Hasta veya sağlıklı olman bizim için hiçbir şey değiştirmiyor miniğim. Sen her zaman kalbimizin en özel yerindesin ve merakla beklenensin !!!





7 yorum:

  1. Bol bol dua... Nete girip kafa karıştırmak çok manasız, Rabbim şifasını verir, bu haberlerle dibe vurmanın manası yok ki, inaçlı insan Rabbinin verdiği mucizeye nasıl hayır, olmaz der ki, ayrıca ihtimaller üzerine söylenen sözler, olası durumlar... test teklifleri için verdiğin kararı destekliyorum, ben olsam bende öyle yapardım diye düşünüyorum ki, Allah sağlıkla, kusursuz noksansız adını temsil edecek junioru kucağına almayı nasip etsin, bol bol dua hem sen anne adyısın ki, makbuldur duaların, şifa Ya Şafi isimi ile O'ndan gelir, diğerleri aracıdır ki, bize de dua et olur mu?;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabbimden tek isteğimiz bebeğimizi sağlık ve sıhhatle kucağımıza almak. Bahsettikleri gibi bir durum olursa da asla şikayet etmem benim canım , kanım o. Onu bu kadar hissederken kendi kararım ile onun canına kıydığımı düşünemiyorum bile. İnşallah söylenilenler ihtimallerin üzerine geçmez.
      Bir arkadaşım hamilelerin duasının makbul olduğunu söylemişti bir kaç ay önce ondan beri sürekli herkes için dua eder oldum . Seve seve dua ederim senin için de canım :)

      Sil
    2. Amin inşallah da öyle olacaktır, Allah büyük, güzel olacağına inanıyorum, bol bol dua bol bol şükür olsun yeter ki ;)
      Çok teşekkür ederim, bende ederim ki ;)

      Sil
  2. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiin :) Hepimizin bebekleri sağlıkla gelsin inşallah :)

      Sil
  3. Canım inşAllah sağlıklı uzun ömürlü olur. Dualarımdasın artık . Her şey güzel olacak . Derdide dermanıda veren yaradan . Her şey güzel olur inşallah. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim siyah kuğu :) Durum şimdilik iyiye gidiyor umarım hep böyle olur :)

      Sil