19. Haftaya Merhaba!


Tam 19 haftalık olduk . Haftalar nasıl geçiyor hiiç anlamıyorum !

Miniğimiz tam 250 gr ve ort 18 cm ! Annesi  +6 kilo ile yeni bir 'kumandalık'  sahibi , babası ise + 2 kilo ile yoluna devam ediyor  :)  Babadaki strateji biraz yanlış aslında. Ben fazla yemeyeyim diye önümden alırken , aldığını kendi yediği için oda şişiyor :) Beraber kilo almak, tek başına almaktan daha keyifli olduğu için onu uyarmak yerine , sırtını sıvazlamak daha çok işime geliyor doğrusu :)

'' Bebeğinizin duyusal değişimleri bu hafta adeta patlıyor ! Minik beyninde koku , tat alma, görme , dokunma ve duyma alanları belirmeye başladı ( demek ki artık yavaş yavaş bizi duyabilecek !! ) Minik kafa derisinde saçları  filizlenmeye başlıyor .'' - muş !!! 19. hafta bebek falımda böyle yazıyor:)




Bu hafta merakla beklediğimiz IBS Anne Bebek Çocuk fuarına açılır açılmaz ilk saatlerinde damladık ( bebeğimiz için katıldığımız ilk organizasyon ) . Hayatımızda artık çok fazla şeyin değiştiğini, bu fuarda standları gezerken bir kez daha anlamış olduk ve ilk ufak alışverişimizi de yaptık :)


Miniğime, 

Bu hafta sancılarla , mesanemdeki baskılarla biraz korkutucu birkaç gün yaşadım ve seni görmek için hemen doktora koştum . Çok şükür sağlıklıydın , tüm bu şikeyetlerim o minik  kafanın yerinden kaynaklanıyormuş . Bu yüzden bir kaç gün tuvalette yaşadım diyebilirim :) Ayrıca dün tam 3 kere kıpırdadın , beni mest ederken, koşup gelen babana avucunu yalattın :) Annene düşkün olacağını şimdiden belli ediyorsun miniğim,  ama oda merakla bekliyor senin hareketlerini duymayı , onuda çok bekletmeyelim artık, çünkü o dünyanın en fedakar ve en iyi insanı !!! Aramıza katılacağın günü de iple çekiyor :)  











6 yorum:

  1. Maşallah Allah sağlık ile kucağınıza almayı nasip etsin.sizi okurken taaaa 10 yıl öncesine gittim.ne güzel duygular bunlar. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.
    Blog keşif etkinligi sayesinde sizi buldum. Her konudan yazdığım bir yaşam blogum var.ilginizi. ılginizi çekerse sizi de blogumda görmekten mutluluk duyarım.
    Sevgiler
    suichenn.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, Hoşgeldiniz!
      Bende bloğunuzu severek takip edeceğim :)
      Sevgiler...

      Sil
  2. Tecrübeli bir anneden tavsiyeler; bol bol fotoğraf çektir. Çok güzel süreçler bunlar. Hamileliklerimin ikisinide çok severek yaşadım ve zaten biliyorsundur sen mutluysan o da mutlu. Hissettiğin herşeyi algılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyen için çok teşekkürler. Bazen hayat koşturmacasına kapılıp ,tempomu arttırsam da sonra bir durup napıyorum ben , bunlar benim en güzel günlerim, diye el freni çekiyorum :) Allah herkese tattırsın bu mutluluğu inşallah :)
      Çok sevgiler...

      Sil
  3. kilolar baya bi katlanmaya başlamış, göbek takıntısı ben için kumandalık tabiri baya bi ürküttü ama olsun, değer ki! Anne olmayan bana konuşması kolay olur da bende bu duyguyu tadarsam, sende bana takıl hee hakkın var ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de güzel haberlerini alır almaz en ön sıradan takip edicem ki seniiii :) Kendimle dalga geçmeyi çok sevdiğim gibi sevdiklerime de takılmayı çok severim. Gobek büyüdükçe çekeceğin var :)

      Sil