11. Hafta ' Yaşasın Yemek Yemek ! '


11. hafta biterken , okuduğum yazılarda, telefonuma gelen hafta hafta hamilelik uyarı mesajlarında  , en son dibe çökmüş bir fasulye tanesine benzeyen bebeğim , çilek boyutunda olmuş , hareketlenmiş daha aklımda kalmayan bir sürü bir sürü değişimlere uğramış. Okurken hikaye gibi hiç inandırıcı gelmiyor ama okuduğum her detay beni biraz daha heyecanlandırıyor . Tam 1 hafta sonra doktor randevumuz var . Heyecanım,  içimde artık insana iyiden iyiye benzeyen bir canlı göreceğimden ötürü. O günün hayalini kurarken bile gözlerim doluyor. Belki pipisini de gösterir !!! gibi kendinden gayet emin bir şekilde kurduğum bu cümlenin altında, ben daha hamile bile değilken etrafımda herkesin 'aman senin kesin erkek çocuğun olacak !! ' demesinden kaynaklı. Hamile olduğumu öğrenen onlarca insanın erkek tahminine karşı , kız diyenler sadece 3 kişi :)

Elbette ki bende pek çok hamile kadın gibi tütü eteklerin içinde uzun saçlı , bilmiş bir kız çocuğu hayal etsem de artık 'erkek annesi olmak da çok karizmatik birşey aslında !!! ' modundayım .

Yazamadığım haftalarda ki durumumu özetleyen tek bir cümle var ki ' yaşasın yemek yemek ! '



Kısa aralıklarla birden bire acıkıp , bir anda gözlerimin dönmesi ,  tüm hazımsızlık ve kabızlık problemlerime rağmen kontrolsüzce yemek yiyip , rahatsız olduğumda  ise  apar topar yürüyüşlere çıkmamız,  yaşadığım en büyük değişim. Karnımın belirginleşmesini çok yemek yememe bağlayıp bir yağ kütlesi muamelesi yapıyordum ( internette gördüğüm hamileler çok fitti ve 16.-20. haftadan önce karınları yok denecek kadar azdı. ), eşimin sürekli şaka yaparak  ' ne kadar çok yedin ,çocuk içinde nefes alamayacak ' şekilde espirilerine mağruz kaldıkça karnıma iyiden iyiye yağ kütlesi gözüyle bakmaktayken , yeni doğum yapan arkadaşımın ' kızım sen delimisin , bebek o bebek !!! bunun kesesi var , suyu var , eşi var ... tek bir çilek tanesi olarak düşünme .' demesi ile göbeğimle aramda duygusal bir bağ oluşmaya başladı bile :)

En büyük endişe ile beklediğim ' duygusal sapmalar ' ise şuanda yok denecek kadar az. Sadece 1 kere yapılan ' soğuk el  :) ! ' şakasında hüngür hüngür ağladım . Niye bende bilmiyorum . Zoruma gitti zaar!!! Sürekli ben ellelerimi yıkayınca , soğuk ellerimle Musatafa 'yı üşütmeyi severim. Hatta çok zalimce o gece uyurken bile  yaparım ( çünkü artık deliksiz uykular benim neyime ... gecede en az 2 kere tuvalet molamız var ) ama o yapınca çok ağladım çok saçma ama çok içime oturdu . Ne oturdu ? onu da bilmiyorum :)

Tüm endişelerimden arınarak , her geçen gün karşımda muhteşem bir baba görüyorum. Tüm hayatı birazcık geç kalarak , geriden yaşayan kocam geleceğin en muhteşem babası olarak gözlerimin içini güldürüyor ! Babalık sana o kadar çok yakışacak ki , gelecekteki seneryomuzda ben cazgır anne , sen ise akşam eve dönüşü iple çekilen en iyi arkadaş olarak beliriyorsun gözlerimde. Tüm desteğin , yardımların , ileriki günlerde yaşayacağın daha daha zor günlerdeki sabrın için şimdiden teşekkürler :)


Devamını Okuyun...